Our Practice AreaLearn how our legal expertise can apply to various situations.

Service

Image

Съвети, разходи и продукти за нова кухня:

Планирането и обзавеждането на кухнята става лесно
Търсите новата си мечтана кухня? Тогава получете професионален съвет! Защото има няколко неща, които трябва да имате предвид при закупуването: от размера на стаята до оборудването и желания от вас дизайн. Показваме ви как можете да планирате кухнята си поотделно и кои опции имате - в зависимост от вашия бюджет - що се отнася до обзавеждането

01. Планиране на кухня: коя основна форма ми подхожда?

Кухнята е нещо повече от място, където готвим: тук се събира семейството, хората се хранят заедно и си говорят за деня. Следователно тенденцията в новите сгради и преобразувания все повече се насочва към кухнята-хол. Интегрирайки кухнята в дневната, в дизайна през последните години се случи много. Ще ви покажем как да следите планирането на вашата кухня и как да превърнете новата си кухня в мечти в истинско място на благополучие.

Първата стъпка при планирането на нова кухня е да изберете форма на кухнята. Предлагат се следните варианти:

 • Кухненски бокс като едноредов, алтернативно като двуредов с два кухненски блока срещуположно,
 • Л-образна кухня,
 • У-образна кухня,
 • Г-образна кухня или
 • така наречената островна кухня.


Коя форма ще изберете зависи от размера и оформлението на вашата кухня, както и от вашите индивидуални нужди и изисквания. Докато еднолинейните с кухненски блокове са идеални за малки стаи и единични домакинства, например, кухни в U, G или островна форма могат да се използват за създаване на удобни и уютни кухни за живеене.

Нашият съвет: 
Започнете да планирате кухнята си, като решите кой тип печка - островна или вградена печка - и кой тип хладилник - самостоятелен или вграден - искате. Претеглете плюсовете и минусите, защото планирането на вашата кухня зависи от тези решения.

02. Модели и стилове на кухнята

В допълнение към банята, кухнята е зоната, която изисква най-много планиране при обзавеждане на къща или апартамент. Затова отделете време, анализирайте личните си нужди с помощта на кухненски експерт и разберете за различни видове кухни и стилове на обзавеждане. Можете да намерите кратък преглед на най-популярните кухни тук:

✓ Кухня в ретро/класичски стил
Много дърво, светли цветове и маса за хранене с пейка или столове - това са основните характеристики на класическата кухня. Този кухненски стил се развива от традиционната кънтри кухня, която създаде уютна атмосфера с висококачествени елементи от масивно дърво и селски дизайн. Днес има не само един стил кухня в кънтри стил, но и много различни:

✓ Кухнята на скандинавската кънтри къща: мебели от бук и бор, светли цветове и ясни линии характеризират скандинавския стил на обзавеждане.

✓ Средиземноморска кухня за кънтри къща: дърво и плочки са на преден план при проектирането във френски или италиански стил на кънтри къща. Докато обзавеждането е предимно от дърво, стените и подовете от камък или плочки създават средиземноморски усет.
Матови фронтове и пастелни и кремави тонове са типични за къщичката в английски стил.

✓ Класическата кухня в американски стил създават малко объркване: много цветове, голяма керамична мивка с носталгична арматура, голям остров и различни кухненски единици характеризират американската кънтри кухня.

✓ Модерна кухня
Обичате ясни форми, ярки цветове и много функционалност? Тогава кухня с модерен интериорен дизайн може да бъде вашата мечтана кухня. Тя се характеризира със следните характеристики:

 • модерен до минималистичен дизайн с без излишни форми,
 • благородни материали като неръждаема стомана, керамика, стъкло,
 • фронтове с матов лак,
 • рафинирано иновативно осветление и
 • дозиране с дръжки.

В съвременните кухни, зоните за хранене често са проектирани с високи барни маси и съответстващи табуретки. За семейства с деца има прости маси за хранене в квадратни форми. Много модерни кухни се предлагат като модулни кухни или островни кухни.

✓ Кухня - Хол
Сърцето на кухнята е голяма трапезарна маса или работен остров, около който всички обичат да се събират. Самотното готвене определено свършва в кухнята-всекидневната, защото между печката и мивката не само приготвяте, но и работите и релаксирате - истинско място за благополучие. Ето защо в големите кухни често има привлекателно удобни места за сядане: в допълнение към удобните столове за хранене, дивани или фотьойли се вписват в кухнята. Фокусът вече не е върху телевизора от хола, а върху забавлението да готвим заедно и да обменяме с всички жители. U, L или G формата може да се използва като кухня форма. Модулните и островните кухни са много популярни за кухни за хранене.

✓ Модулните кухни, от друга страна, се състоят от отделни модули, които можете да настроите и прикрепите гъвкаво. Производителите на кухня предлагат горни и долни шкафове, работни плотове, елементи за чекмеджета и острови за готвене отделно. След това можете да сглобите кухнята си поотделно, като използвате модулния принцип.

Нашият съвет:
Сменяте по-често жилището? Тогава модулната кухня е особено подходяща: Тя може да бъда оптимално адаптирана към пространствените условия и да бъде разширена.
 

Цени и разходи: ориентировъчни стойности за планиране на кухнята

Нова кухня струва средно между 2000 и 30 000 лева. Оборудване, производител, материали и място на производство влияят на цената. Един кухненски експерт ще ви помогне да изчислите и изберете правилната кухня за вашата стая. Изборът на висококачествени кухненски модели и иновативни електрически уреди също влияе върху общата цена.

Кухненски бокс или малка кухня с форма на Г, разбира се, е по-евтина от благородна и сложно проектирана островна кухня. Ако имате малък бюджет и искате да разширите кухнята си по-късно, трябва да изберете модулна кухня. С различните размери на кухнята можете да очаквате средно следните цени:

✔2.5 линейни метр: приблизително 2500 - 13 500 лв

✔4,5 линейни метра: приблизително 4000 - 16 500 лв

✔6,5 линейни метра: приблизително 5000 - 19 000 лв

✔10 + линейни метра: 6 500 - 23 500 лв

Нашият съвет:
С Над 36% електрическите уреди съставляват най-големия дял от разходите. Така че, ако искате да спестите разходи, струва си да помислите дали да ползвате стария си хладилник или печка в новата кухня. Почти всички производители на кухни ви предлагат и индивидуално пригодени концепции за финансиране. Можете също да получите оферти от класически банки.
Image

Превърнете банята си в оазис за благополучие

Функцията на банята надхвърля ежедневната хигиена. Това е много повече от място за релакс и спокойствие. Съвременните иновации ви позволяват да комбинирате функционалност, външен вид и релакс. Представяме ви красиви идеи за обновяване на вашата баня и намираме подходящия партньор за изпълнение на вашите желания.

Насладете се на СПА чувства у дома: повече от всякога вашата собствена баня е уелнес оазис, а не просто чисто функционално място. Съвременната технология за баня ви позволява да комбинирате функционалност и ефективност, както и оптика. Новите поколения тоалетни, казанчета и фитинги помагат да се намали консумацията на вода до минимум и предлагат дълъг експлоатационен живот. Научете за възможностите как да превърнете вашата мечтана баня в място за срещи за всички поколения.

Типове бани: от прости и модерни до луксозен уелнес оазис
Интегрирайте най-новите тенденции в банята в обновяването на вашата баня. Докато модерна баня може да бъде реализирана и в малки апартаменти под наем, големите и поръчкови дизайни изискват малко повече място.

Съвременна баня излъчва уют и благополучие дори в най-малкото пространство. Ако замените стария душ кабина с модел на ниво на пода със стъклена стена отстрани, за да се предпазите от пръски вода, можете също така да придадете на малки бани просторен вид. Душ панелите в модерната баня също осигуряват екстравагантното изживяване. 

Що се отнася до хигиената, новата и модерна баня също прави голяма разлика: настоящите модели тоалетни без ръб ви предлагат огромен плюс по отношение на чистотата. Мивките с така нареченото нано покритие използват лотосовия ефект върху повърхността им и по този начин намаляват отлаганията на варовик. Практични мебели за баня с много място за съхранение и чекмеджета с меки затваряния без дръжки допълват новата ви баня. 

Уелнес банята: максимален релакс в собствените ви четири стени
Тенденцията към уелнес и СПА се продължава и става все по-често срещана в банята. Уелнес баните впечатляват с обемни вани с форма на тяло или хидромасажни басейни, в които можете да се отпуснете заедно с партньора си. Сложните душ системи с изключително големи душ кабини продължават усещането за спа: превключвайте между мощни водни масажи или нежно потупване по кожата с натискане на бутон - като лек летен дъжд. Ако планирате съответно голямо помещение и бихте искали да инвестирате малко повече пари при обновяването на банята, са възможни и зони за душ с инфрачервена светлина, парна баня или сауна. Вашата баня - вашите възможности!

Обновяване на баня: съвети за планиране и изпълнение
Реновиране, модернизиране или обновяване? В крайна сметка това също е въпрос на цена. Цялостното обновяване си заслужава, ако вашата баня е на 20 години или по-стара. Със санитарен специалист като компетентен партньор можете да планирате обновяването от нулата и да обсъдите индивидуалните си желания.

Първо трябва да помислите за общия дизайн на стаята, защото има многобройни опции за дизайн на банята. Искате ли душ или вана? Предпочитате ли тоалетна или окачена тоалетна? Колко мебели за баня трябва да има в стаята? Специалистът абсолютно се нуждае от тези спецификации, така че да може да планира и извърши съответните тръбопроводи и монтиране на промивки за обновяване на банята. Можете да изберете видимите части на новата си баня заедно с инсталатора. Струва си да посетите изложение за баня тук. Там можете не само да прегледате всички нови елементи на банята и да проверите тяхната функция, но и да извършите 3D планиране на компютъра заедно с експертите. Така можете да видите новата си баня "на живо и в цвят", дори преди старата баня да бъде демонтирана.

След като сте избрали всички материали, вие сте готови да започнете. Пълният ремонт на стандартна баня обикновено отнема само няколко дни

Какво има в една модерна баня?

Какво трябва, какво може? Ако мислите как да обновите банята си и какви продукти можете да използвате за разкрасяване на стаята, тогава не можете да избегнете основното оборудване. Това винаги се състои от:

зона за миене с мивка и основен шкаф,
душ или вана и
тоалетна.

Вече тук имате голям избор на стоки с много различни характеристики, функции и дизайн. В допълнение, има опции за опция на оборудване като мебели или уелнес елементи. Представяме ви най-важните групи продукти и ви помагаме да планирате вашата баня:

Коя мивка е подходяща за вашата баня?
Мивката е санитарният предмет за ежедневно измиване на ръцете, миене на зъбите, бръснене и нанасяне на грим. В повечето случаи е направена от керамика. Този материал е подходящ, ако трябва да е особено издръжлив и нечувствителен. Керамиката е изключително устойчива на температура и лесна за почистване. 

Мебелните умивалници с интегрирано пространство за съхранение често са изработени от санитарен акрил или минерална отливка - гладък и устойчив материал, устойчив на UV лъчи и много лек. Температурното натоварване обаче не трябва да надвишава 65 градуса. Акрилните мивки обикновено са по-евтини от техните керамични аналози.

По хигиенни причини тоалетните винаги са изработени от керамика. Благодарение на дълбоко изпечена повърхностна глазура, предметите, изработени от санитарна керамика, са абсолютно непорьозни и следователно перфектно чисти. Често срещани дизайни са свободно стоящата тоалетна, с изтичането в пода в банята, и тоалетната, монтирана на стената, която е окачена на стената на банята. 

Предимство на монтирана на стената тоалетна:

Основното предимство е, че лесно можете да почистите пода под тоалетната. В допълнение, при този вариант всички тръбопроводи за захранване и изпускане изчезват в стената (монтирана в промивка), което гарантира много подреден външен вид на вашата баня.


Предимство свободно стояща тоалетна:

Ако въпросът за бюджета е по-важен за вас, изборът трябва да бъде свободно стояща тоалетна с казанче за повърхностно монтиране. Разбира се тук също е уместно как са положени връзките във вашата баня.

Вана vs. Душ - ваше решение!
Ще намерите душови тави и вани във всякакви форми. Що се отнася до цветовия дизайн, бялото е първият избор от години - точно като в умивалниците и тоалетните. Душ и вани са изработени от акрил или емайл. Последните са по-стабилни от алтернативата, направена от санитарен акрил, но емайлът предлага по-ограничени възможности за дизайн по време на производството.

Кранове за баня

Дълго време изводите за вода на умивалника, душа и ваната - известни още като кранове - се предлагаха само с два отделни клапана за топла и студена вода. В модерните бани обаче са инсталирани предимно кранове за смесители, в които сместа от студена и топла вода може да се регулира само с един лост. Поради тази характеристика, експертите говорят и за смесител с един лост. Те се предлагат само с един чучур за умивалника и душ или с превключващ лост като смесител за вана. По време на къпане можете да изберете дали водата тече директно от чешмата или поема в отклонение чрез свързана душ глава.

Съвременните смесители с един лост имат издръжлив керамичен патрон, функция за пестене на вода и гъвкава струя, бивша от силикон (технически термин: аератор), което ефективно предотвратява отлагането на варовик.

По-голямата част от обзавеждането за баня се продава с хромирано покритие. По отношение на дизайна и технологиите, все още имате многобройни възможности. Има например фитинги за баня

в повърхностно монтираната версия за монтиране на стената,
като монтиран на фланци модел за монтаж в стената или
като термостат.
Монтажът и закупуването на повърхностно монтирани фитинги като цяло са по-евтини, но моделите, които се монтират точно, се оценяват по външен вид. По отношение на функционалността, вариантът на термостата предлага най-много предимства: Той ви позволява точно да регулирате температурата, което е особено удобно при душ.

Плочките: устойчива облицовка на стени и подове

Въпреки че други опции за дизайн с винилови подове, дизайнерски панели или измазани стени също са възможни в съвременните бани днес, плочките за баня остават основният продукт сред декоративните стенни и подови покрития. Това се дължи главно на естеството на керамичния материал:

Плочките не абсорбират влагата.
Те са много лесни за почистване, хигиенични и здрави.
Обезцветяването е много рядко, тъй като плочките са цветни.
С тези свойства вие сте оптималното покритие за подове и стени за мокрите зони на новата ви баня.

Големите плочки се нуждаят само от няколко фуги. Можете също така лесно да поддържате гладките, големи повърхности чисти.

Мебели за баня: атрактивно място за съхранение

Сешоар, бръснач, кремове и памучни тампони - ще се нуждаете от много прибори всеки ден в новата си баня. Можете да ги накарате да изчезнат в подходящи мебели за баня в следните категории:

 • рафтовете
 • Висок шкаф
 • Страничен шкаф
 • Стенен шкаф
 • огледален шкаф

Индивидуалните мебели за баня обикновено се предлагат в униформени комплекти, така че, в зависимост от размера на вашата стая, можете например да закупите основен шкаф за вашата мивка и висок шкаф или дори рафтове за баня със същия външен вид. Мебелите за баня ви предлагат няколко предимства:

 1. Те въвеждат ред в банята и създават място за съхранение на кърпи и други вещи.
 2. Те образуват оптичен блок с керамиката за баня.
 3. Те предлагат максимална свобода на дизайна (фронтове в дървен вид, различни цветове).
 4. Те са лесни за грижи, водоустойчиви и издръжливи.

Осветлението за банята: задайте стилни осветителни акценти

Уютната баня също се нуждае от подходящите лампи за правилното осветление на банята, ако в банята липсва прозорец. Гъвкавостта тук е важна, тъй като слабото осветление може да бъде само нещо за вечерна вана с балончета, но може да бъде недостатък, когато се обличате сутрин. Поради тази причина трябва да разчитате на концепция за светлината, която осветява стаята в голяма площ и ярко сутрин и може да бъде затъмнена вечер, ако е необходимо. Решението са например лампи за баня с интелигентни LED лампи, с които можете да работите с помощта на смартфон или таблет. По този начин винаги осигурявате подходящата светлина в банята на мечтите си.

Тези лампи са инсталирани или в рамки за монтаж на тавана, или в стени, тавани или осветителни тела. Огледален шкаф с интегрирано осветление също е много полезен в банята. Когато използвате осветление за баня, обаче, винаги обръщайте внимание на подходяща степен на защита (IP), която трябва да отговаря на изискванията за "влажните" помещения.

Винаги използвайте дневни светлини с бяла светлина за огледално осветление.

Уелнес обекти: релакс денонощно

Искате ли да вземете със себе си лукса на любимия си спа център? В това отношение също възможностите за дизайн на баня са почти неограничени благодарение на модерните мебели за баня и иновативната технология за баня. Какво ще кажете например за душ кабина, която се удвоява като инфрачервена сауна или парен душ или дори предлага масаж на краката? Дори водовъртеж, компактни солариуми за домашна употреба или камини от биоетанол, гледката и топлината на които ще ви позволи да се отпуснете във ваната, могат да бъдат инсталирани във вашата баня без проблеми. Инсталирайте технологията незабележимо в обзавеждането на вашата баня и спа атмосферата в стаята няма да бъде нарушена.

Отоплителни системи: радиатори за баня, подово отопление и т.н.

В допълнение към класическия плосък радиатор, има още няколко варианта за банята да затопли комфортно стаята и по този начин да увеличи ефекта от усещането:

По-специално в банята, подовото отопление се оказва особено приятно, благодарение на равномерното разпределение на температурата по целия под. Освен това повърхностното отопление е практически „невидимо“ и не заема място на стената, което е предимство в малките бани.
Отоплените стелажи за хавлии, които се предлагат в електрически или гореща вода, предлагат комфорта на уютна топла кърпа. Стенните радиатори за баня са не само декоративен елемент и цветен акцент, но предлагат и практично място за съхранение на душ чаршафи или халати.

Намалете цените и разходите

Обновяването на банята причинява шум, малко мръсотия и не незначителни разходи за няколко дни. Новата баня с добри грижи обаче ще ви донесе поне 20 години удоволствие и благополучие. В допълнение, обновяването на банята означава голям потенциал за пестене на енергия. С инвестиция от такъв размер можете дори да спестите пари:

Поставете само стенните плочки до височината на главата

Маркираните плочки и професионалното полагане имат своята цена. Можете да спестите пари обаче, ако използвате трайните и водоотблъскващи плочки само в директни мокри помещения. Съвременните бани често са облицовани с плочки на около две трети от пода до тавана. В горната част обаче стените са измазани и боядисани, което Ви спестява значителни разходи.

Купувайте модерно и неподвластно на модата

За обекти, които е трудно да се заменят, не трябва да разчитате на бързо развиващите се тенденции. Класическата бяла керамика в комбинация с хромирани фитинги предлага идеалната основа за вашата нова баня. Разхлабените цветни акценти са по-добре зададени с кърпи или декоративни елементи.

Разчитайте на качеството

Особено при големи и дългосрочни инвестиции трябва да инвестирате в качество още от самото начало. Доверете се на квалифицирани търговци, които могат да ви дадат най-добрия съвет. За предпочитане е да изберете фитинги, керамика и мебели за баня от известни производители. Тази процедура се изплаща най-късно, когато закупите резервна част за скрит смесител или душ кабини. Така че можете да се насладите на релаксиращи и красиви моменти във вашата баня в продължение на много години!

Image

Модерните прозорци - пестят енергия и затрудняват кражбите

Мислите ли за обновяване на прозорците на вашата къща или апартамент? Като правило: след около 25 години рамките остаряват и прозорците трябва да бъдат сменени. В допълнение, модерните прозорци ви предлагат много добра топлоизолация с двойно или тройно остъкляване, надграждане на сградата и много по-добра защита срещу взлом. Показваме ви как можете да разпознаете добър доставчик на прозорци.

Планирането на прозорците трябва да бъде добре обмислено. Различните видове прозорци осигуряват подходящата атмосфера в различни зони на вашата къща. Ще ви покажем какви са разликите в материала, защо си струва да сравнявате оферти и в идеалния случай трябва да потърсите съвет от специалист.

U-стойност: затова модерните прозорци се изплащат

Знаете усещането, че е неприятно студено до прозореца? Такъв е случаят с по-старите прозорци, дори ако рамките все още се затварят плътно. Причината за това е лошата U-стойност за съвременните условия. U-стойността измерва колко топлина може да пропусне площ от един квадратен метър в рамките на един час. По-старото остъкляване позволява повече топлина да изтича навън от съвременната.

Това важи и за старите прозорци с двоен стъклопакет. Техническите иновации в конструкцията на прозорци допълнително намаляват топлинните мостове в областта на рамките и подобряват устойчивостта на крадци. Съвременните прозорци се отплащат. Те помагат да се намалят разходите за енергия и да се увеличи комфортът на живот. Специалист може да ви посъветва за вашите прозорци и на какво трябва да обърнете внимание, когато планирате.

Материалите за прозорци: лесни за грижа и устойчиви на атмосферни влияния рамки в атрактивен дизайн

Ако изберете предпочитания от вас прозорец, трябва предварително да сравните различните материали или да получите професионални съвети. Рамките на съвременните прозорци обикновено са изработени от пластмаса, дърво или алуминий. Всички тези материали са идеално подходящи за конструкция на прозорци: устойчиви на атмосферни влияния, топлоизолационни, лесни за грижа и здрави. Разликите са особено очевидни в поддръжката и грижите, в дизайна и, разбира се, в разходите за придобиване. Ще ви запознаем с различните модели прозорци и ще ви посъветваме за вашите възможности:

Пластмасови прозорци: евтини, универсални и модерни


Пластмасовите прозорци са много популярни. Лесно формиращият се материал позволява камерна конструкция с отлични изолационни свойства без много усилия. В допълнение, пластмасовите щори за прозорци са лесни за поддръжка и изискват малко поддръжка. Материалът е устойчив на атмосферни влияния и нечувствителен към киселини, основи и почистващи препарати. Пластмасовите прозорци са изключително стабилни. Снабдени с подходящи остъкляващи и устойчиви на взлом арматури, тези модели предлагат ефективна защита срещу крадци.

Благодарение на лесната формаемост на пластмасата, вие получавате прозорците в различни форми и размери или направени за измерване на атрактивни цени. Що се отнася до дизайна, пластмасовите прозорци също не трябва да крият: суровината може да се боядисва леко, без проблеми. Димът и саждите обаче са упорити и се отстраняват трудно. Освен това пластмасовите прозорци реагират на температурни колебания. Те се разширяват или свиват много. Това може да намали лесното използване, когато има големи температурни разлики между вътре и отвън. Ако вашите пластмасови прозорци променят цвета си или променят формата си, можете да получите съвет за възможни мерки за ремонт.

Дървени прозорци: уютен нюх, направен от възобновяеми суровини


Прозорците с дървени рамки придават на всяка стая топла и комфортна атмосфера. Дървесината също е възобновяема суровина, която е екологична. Дървените прозорци предлагат разрешена алтернатива за изброени сгради. Модерните прозорци от дърво надеждно пазят студа и шума и представляват сериозна пречка за взлома. Недостатъците на дървените прозорци включват сравнително високата изкупна цена и високите разходи за грижи и поддръжка. Дори ако рамките са много добре импрегнирани в завода, атмосферните влияния добавят към естествения материал през годините. Ако изберете прозорци с дървени рамки, след няколко години ще е необходим нов слой боя. Специалист ще ви посъветва за грижите за дървените прозорци и може да препоръча добри производители.

Алуминиеви прозорци: здрави и шик

Алуминият е почти идеално решение за дограма. Металът е изключително стабилен и устойчив на атмосферни влияния и лесен за работа. В миналото металните рамки бяха доста непопулярни, тъй като алуминият провежда отлично топлината и алуминиевите прозорци се превръщат в скъпи термични мостове. В днешно време е добре да използвате алуминиев прозорец. Производителите умело сглобяват рамките, така че да получите модели с отлични изолационни свойства. В допълнение, твърдият материал предлага добра защита от взлом и е изключително лесен за грижи. Единственият недостатък тук е високата цена и фактът, че избраният цвят трудно може да бъде променен по-късно.

Видове прозорци: намерете правилното решение за всяка стая и стил

Прозорецът не само пуска светлина в стаята и позволява ясен изглед на околността. Дизайнът също има голямо влияние върху атмосферата в стаята. Панорамните прозорци създават усещане за пространство, докато отварящите се са по-удобни. Когато планирате, обърнете внимание не само на дизайна на прозорците, но и на предназначението. Следващият преглед улеснява намирането на правилните типове прозорци за вашия дом. Съвет от специалист може да бъде полезен в случай на съмнение.

Нашият съвет: В допълнение към съвет от специалист, разходката из квартала осигурява вдъхновение за различни модели прозорци.

Решетъчни прозорци: исторически дизайн със собствен чар


Прозорците с щанги напомнят за старите добри времена, когато големи стъклени повърхности технически не са осъществими. Висящите прозорци придават на къща уютна атмосфера и са идеални за исторически сгради. Истинските решетъчни прозорци са най-скъпият и интензивен избор. Като по-евтина алтернатива ще намерите модели с прикрепени щанги или прозорци с рейки между остъкляването. С консултант можете да планирате крила на прозорци за собствения си дом, без да харчите твърде много пари.

Плъзгащ се прозорец: спестява място и е практичен


Класическите прозорци с една или две крила се нуждаят от много място, ако трябва да бъдат отворени напълно. Плъзгащите се прозорци, в които една част може да се отвори чрез плъзгане нагоре, надолу или отстрани, се оказват изключително практични. Тъй като тук е възможна енергична вентилация, без да изчистите перваза на прозореца и няма крила на прозореца, стърчаща в стаята. Плъзгащите се прозорци или врати за терасата са идеални за наслада на лятото на балкона или терасата и хармонично отваряне на хола отвън. Моделите за плъзгане са възможни и при нормални отвори на прозорците. 

Прозорци на покрива: ясна гледка към звездното небе

За създаване на светло и добре проветриво жилищно пространство под наклонени тавани се препоръчват специални прозорци. Панелните или шарнирните прозорци хармонично се вписват в покривната конструкция и са лесни за работа. Поради силната слънчева радиация в зоната на покрива, добре е да използвате подходяща ролетна щора или защита от слънце.

Прозорци за мазе: защита от светлина, въздух и взлом

Модерните прозорци на сутерена се изплащат по два начина. От една страна, новите прозорци помагат да се спести енергия и да се увеличи комфортът на живот чрез намаляване на студа в приземния етаж. От друга страна, прозорците на сутерена са популярни входни пунктове за взлома. Преди всичко, прозорците в мазето, които трудно се виждат, трябва да бъдат оборудвани с устойчив на взлом и стъклопакет, изработен от безопасно стъкло.

 

Инсталирането и подмяната на нови прозорци става лесно

Най-важното при закупуването на нови прозорци е планирането. Особено лесно е за нова сграда, тук архитектът или строителният предприемач ще ви посъветва и изберете подходящите прозорци. Просто трябва да мислите за материал и дизайн. За да се избегнат неприятни изненади, съветите и тестовете от строителен надзор често са полезни.

Ако, от друга страна, бихте искали да се подменят прозорците на съществуваща сграда, възниква въпросът дали търсите замяна само с лека модернизация или цялостно енергийно обновяване на имота. Потърсете съвет за нови прозорци от специалист, тъй като прозорците, които се изолават прекалено много, могат да причинят образуването на мухъл в стара сграда. Прозорци с двоен стъклопакет са достъпни тук без допълнителни мерки за обновяване. Много енергоспестяващият троен стъклопакет пасва на перфектно изолирани сгради като нискоенергийни и пасивни къщи. Ако искате да извършите енергиен ремонт на цялата сграда, модерните прозорци са неразделна част от концепцията. Специалист ще се радва да ви посъветва кои мерки са особено полезни за вашата къща или апартамент.

Image

Kакво да правим при ВиК авария?

Най-важна е бързата реакция при ВиК авария. При съмнение за теч спрете водоподаването, това ще ви спаси от последващи щети. Това са краткосрочни мерки, затова е необходимо да потърсите услугите на професионален екип от водопроводчици.

Какво да направим при запушен канал?

Най-ефективната превенция срещу неприятности е редовната профилактика. Все пак – ако това не е помогнало и установите запушване на канала, бихте могли да пробвате сами да отстраните затлачванията. Ако обаче срещнете трудност, в никакъв случай не прилагайте механична сила или третиране с тежки препарати, защото рискувате да повредите тръбите или друга част на канализационната мрежа. Най-добрият вариант е да се свържете с ВиК специалист.

Как да разберем дали има теч у дома?

По пода стената или тавана в някое от помещенията се появяват влажни петна? Ако смятате, че течът е при Вас, затегнете хубаво всички батерии в дома и след това проверете дали водомерът отчита разход на вода. Ако показанията се променят, то вероятно се касае за теч от по-голям мащаб. В такъв случай е необходимо да потърсите професионално мнение, тъй като течовете могат да се превърнат в истински кошмар.

Кои са най-честите причини за вик аварии?

Има много причини за неефективното функциониране на ВиК системите – от ниските сезонни температури, до опит непрофесионалисти да ремонтират някой от водопроводните елементи, от естественото износване на детайлите, до множество непредвидими фактори. Каквато и да е причината за аварията, ние сме насреща, за да Ви съдействаме и ефективно и навременно да решим проблема.

Image

Our Practice Area

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

01. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

02. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.
 • You might be used to pulling up a chair to your computer, but it makes much more sense to pull your computer up to your chair. 
 • The size and quality of computer notebook displays has improved so dramatically that there’s little difference between laptops and a computer desktop.
 • Historically, two drawbacks of notebooks were their limited RAM, limited space on the hard drive, and short battery life. Times have changed, though, and laptops now have as much power under the hood as their computer desktop cousins.
Image

Our Practice Area

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

01. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

02. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.
 • You might be used to pulling up a chair to your computer, but it makes much more sense to pull your computer up to your chair. 
 • The size and quality of computer notebook displays has improved so dramatically that there’s little difference between laptops and a computer desktop.
 • Historically, two drawbacks of notebooks were their limited RAM, limited space on the hard drive, and short battery life. Times have changed, though, and laptops now have as much power under the hood as their computer desktop cousins.
Image

Our Practice Area

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

01. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

02. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.
 • You might be used to pulling up a chair to your computer, but it makes much more sense to pull your computer up to your chair. 
 • The size and quality of computer notebook displays has improved so dramatically that there’s little difference between laptops and a computer desktop.
 • Historically, two drawbacks of notebooks were their limited RAM, limited space on the hard drive, and short battery life. Times have changed, though, and laptops now have as much power under the hood as their computer desktop cousins.
Image

Our Practice Area

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

01. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

02. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.
 • You might be used to pulling up a chair to your computer, but it makes much more sense to pull your computer up to your chair. 
 • The size and quality of computer notebook displays has improved so dramatically that there’s little difference between laptops and a computer desktop.
 • Historically, two drawbacks of notebooks were their limited RAM, limited space on the hard drive, and short battery life. Times have changed, though, and laptops now have as much power under the hood as their computer desktop cousins.
Image

Our Practice Area

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

01. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

02. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.
 • You might be used to pulling up a chair to your computer, but it makes much more sense to pull your computer up to your chair. 
 • The size and quality of computer notebook displays has improved so dramatically that there’s little difference between laptops and a computer desktop.
 • Historically, two drawbacks of notebooks were their limited RAM, limited space on the hard drive, and short battery life. Times have changed, though, and laptops now have as much power under the hood as their computer desktop cousins.
Image

Our Practice Area

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

01. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.

02. Bankrupcy

Computers have become ubiquitous in almost every facet of our lives. At work, desk jockeys spend hours in front of their desktops, while delivery people scan bar codes with handhelds and workers in the field stay in touch with the central office via their notebooks.
 • You might be used to pulling up a chair to your computer, but it makes much more sense to pull your computer up to your chair. 
 • The size and quality of computer notebook displays has improved so dramatically that there’s little difference between laptops and a computer desktop.
 • Historically, two drawbacks of notebooks were their limited RAM, limited space on the hard drive, and short battery life. Times have changed, though, and laptops now have as much power under the hood as their computer desktop cousins.
We’re recognized by clients and industry leaders for our dedication to achieving results—which is why we’re regularly named one of our nation’s top law firms.
Абонирайте се за нашия месечен бюлетин
Моля, попълнете задължителното поле.
nameri maistor logo
Социално-информационна платформа, предоставяща посреднически услуги в сферата на ремонтно-сторителните дейности.
info@namerimaistor.com

 

 
© 2019 JoomShaper, All Right Reserved